Ventilatoren in de kas verbeteren het klimaat

Een gelijkmatige verdeling van de temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid in de kas verbetert het groeiklimaat. Daarom is goede luchtcirculatie in de tuinbouw een plus. Aan welke eisen moet de ventilator voldoen? Boekestijn Elektrotech kan u adviseren. Daarin werken wij nauw samen met de Van der Ende Groep.

Verti-Fan®

Bijzonder is de Verti-Fan® van de Van der Ende Groep. Deze installatie creëert een verticale luchtbeweging. Dat verdeelt de warmte, CO2 en luchtvochtigheid gelijkmatig. Het bespaart bovendien gas, omdat er minder minimumbuis nodig is. Het product is zo ontwikkeld, dat het gewas niet teveel last heeft van de luchtbeweging.

Airmix®

De Airmix ® van de Van der Ende Groep is eveneens een innovatief ventilatiesysteem. Het ontvochtigt de kas zonder dat er temperatuurverschillen in het gewas ontstaan. Telers moeten namelijk steeds vaker belichten met een gesloten doek. Het is dan lastig om de warmte kwijt te kunnen. Dit systeem speelt daar slim op in. Boekestijn Elektrotech was verantwoordelijk voor de installatie en integratie van dit systeem in de 11 hectare grote kas van Berg Roses.

Installatie op maat

Boekestijn Elektrotech zorgt voor de optimale installatie van alle ventilatiesystemen. Wij kunnen de ventilatoren volgens een parallel-, serie- of 3×3-systeem installeren. Met toerenregelaars kunt u de capaciteit van ventilatoren instellen.

PROCES AUTOMATISERING

GROEILICHT

ELEKTROTECHNIEK

DATA & TELECOM

BEVEILIGING